Rondleiding door kastelen in Nederland


Rondleiding door kastelen in Nederland

Dit West-Europese land waarvan de grens met Frankrijk wordt beperkt door het eiland Sint Maarten. Het platteland rond Amsterdam is bezaaid met kastelen en majestueuze landhuizen. Sommige zijn zelfs gemakkelijk te bereiken met de fiets vanuit Amsterdam. Veel van de Nederlandse kastelen en hun prachtig onderhouden tuinen zijn opengesteld voor het grote publiek. Maak een rondleiding door een kasteel, bezoek een tentoonstelling of wandel gewoon door de Amstel of de Vecht. Wandel door de kastelen en attracties die tot de verschillende activiteiten behoren die in dit land met een rijke historie te doen zijn. Ontdek in het volgende artikel de belangrijkste kastelen die u moet zien als onderdeel van uw reis naar Nederland, onder de meer dan 750 die er op het grondgebied van Nederland bestaan. Sommige zijn middeleeuwse forten zelf, burcht genoemd, terwijl andere herenhuizen zijn die als huis of zomerhuis zijn gebouwd. Dit zijn kastelen die u zeker moet zien op uw reis naar Nederland, vooral in de grachtenstad.

De meest onmisbare kastelen

Het Nederlandse woord “kasteel” betekent kasteel, bezoek de kastelen in verschillende steden en dorpen in het land. Of waarom blijft u niet in een van hen om uw reis tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Muiden Kasteelmuseum

Dit middeleeuwse kasteel in Nederland is een plaats die als nationaal museum is geklasseerd. Het is gelegen in Noord-Holland. Het Muiderslot is een schilderachtig kasteel dat een must is op uw reis met familie en vrienden Een middeleeuws kasteel met een nationaal museum is een must en een trekpleister in elk land waar het zich bevindt, net als het Muiderslot. De ligging is uitzonderlijk omdat het aan de monding van de Vecht ligt. De bouw dateert van 1280, hoewel het eerste gebouw jaren later werd verwoest en in 1380 opnieuw werd gebouwd. In de loop van haar geschiedenis heeft zij gediend als gevangenis en gerechtsgebouw, en als officiële residentie. Het is volledig gerestaureerd, met respect voor het uiterlijk van de kamers in de 17e eeuw, zodat u de sfeer van die tijd kunt opsnuiven. Vermeldenswaard is de tentoonstelling van de collectie wapens en harnassen en de bijbehorende kunstwerken. Vergeet niet om buiten een wandeling te maken naast de kruidentuin als u met uw familie of in een groep het kasteel bezoekt.

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar staat bekend als het grootste kasteel van het land, en hoewel het uiterlijk u kan misleiden, werd het aan het begin van de 20e eeuw, tussen 1892 en 1912, gebouwd op de ruïnes van een eerder kasteel, en is het bijzonder populair bij bezoekers. Het kasteel ligt in Utrecht, op een half uurtje rijden van Amsterdam. Het ontwerp van de tuinen in Franse stijl is samen met het spectaculaire karakter van het gebouw gedaan, zodat het hele complex van groot toeristisch en cultureel belang is. De populaire Rozentuin, met 79 soorten rozen en meer dan 1200 rozenstruiken, is daar een goed voorbeeld van. Het moet gezegd worden dat dit park het hart is van de toeristische bezoeken. Een goede foto is essentieel om dit wonder te vereeuwigen tijdens uw reis. Kortom, een bezoek aan deze tuin is naar de mening van de toeristen een unieke ervaring.

Kasteel Doorwerth

Een van de meest historische en oude kastelen van het land is het kasteel van Doorwerth, gebouwd in de 12e eeuw. Het heeft 15 tuinen die u kunt zien waarin u de Robinia vindt, geplant in 1600, en die een stam van zeven meter in diameter heeft. Het is de oudste boom van het hele land. In het kasteel zijn er drie musea: het Kasteelmuseum, het Veluwezoommuseum en het Nederlands Jachtmuseum.

Kasteel het Nijenhuis

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaarde herenhuizen in Overijssel. Bezoekers kunnen belangrijke tentoonstellingen zien, evenals een beeldentuin en het De Fundatiemuseum, waarvan de belangrijkste items afkomstig zijn uit de privécollectie van Dr. Dirk Hannema, die er tot 1984 als laatste heeft gewoond.

Paleis Het Loo

Vlakbij Apeldoorn ligt het historische paleis Het Loo. Dit meer dan drie eeuwen oude gebouw was de residentie van de Nederlandse koninklijke familie en werd in 1984 voor het publiek geopend. Een gratis rondleiding wordt aangeboden tijdens uw reis naar Amsterdam. Aangezien het gebouw echter tot 2021 uitgebreid wordt gerestaureerd, worden op dit moment alleen de tuinen en stallen bezocht. Een must-see!

Maak een rondleiding door Maastricht

Deze universiteitsstad in Nederland is een must voor elk bezoek aan het land. De beroemde gotische Sint-Janskerk, de Romaanse Sint-Servaasbasiliek en het Museum voor Goede Kinderkunst zijn met hun unieke architectuur zeker een bezoekje waard in dit zuidelijk deel van Nederland. Sommige dienstverleners bieden kasteelrondleidingen aan als onderdeel van hun arrangementen. U kunt zich inschrijven, de aankondigingen lezen, uw tickets boeken en deelnemen aan de bezoeken en activiteiten met uw kinderen. Zij zorgen voor alles (hotel, gids, rondleiding, enz.)

Tips om Nederland te ontdekken

Ontdek Nederland tijdens uw reis naar Nederland met een lokale gids. Boek een rondleiding in de stad van uw keuze en ontdek al haar geheimen per fiets of te voet of door te wandelen langs de beroemde grachten. Bespaar geld met toeristenkaarten. De beste manier om veel dingen te zien in Amsterdam en Nederland, maar zonder veel geld uit te geven, is om een van de vele kortingskaarten te gebruiken. U kunt ook korting krijgen bij musea en attracties als u uw tickets van tevoren koopt of gebruik maakt van speciale aanbiedingen tijdens uw reis. Best handig voor een verblijf met kinderen. Reis door het land met de trein en de fiets. Omarm de cultuur van de Nederlanders door de fiets te nemen voor korte ritten en gebruik te maken van het comfort van de trein om andere plaatsen verder weg van de stad te bereiken.

Bezoek Nederland voor zijn kastelen maar niet alleen dat!

Naast bezoeken aan kastelen en emblematische musea zoals het Van Ghog museum, is het bloemenpark Keukenhof ook een prachtige plek om te ontdekken in de provincie Zuid-Holland. U kunt de bloei van zo’n 7 miljoen tulpen in dit Keukenhof-park bewonderen, het liefst in april. Zowel kinderen als volwassenen zullen versteld staan van deze unieke bloemenshow. Bezoek ook de voormalige locatie van het Koninklijk Huis van Oranje in Delft in het westen van het land. De grachten lopen door deze stad waar de graven van de koninklijke familie zich bevinden Organiseer uw reis of laat het door een professional voor u doen, zodat u kunt genieten van een probleemloos verblijf in Nederland. U kunt uw hotel, de route van elk bezoek (met of zonder gids), tickets, enz. reserveren. Dit alles bij voorbaat voor een rustige vakantie, gezien het grote aantal bezoekers aan dit land. Vanaf het vliegveld in je eigen land als je terugkeert naar je eigen land. Er is ook een ruime keuze aan hotels voor de verschillende bestemmingen van het land, vooral in de buurt van de emblematische kastelen in dit land dat tot de meest bezochte ter wereld behoort. Vergelijk, afhankelijk van uw behoeften en budget, de prijzen vooraf en de activiteiten die door elk van deze hotels worden aangeboden met de verschillende assortimenten om uw reis zo goed mogelijk voor te bereiden. Of probeer het avontuur door op een ongewone plaats te blijven zoals

  • In de natuur: in een nationaal park of op het onbewoonde Veluwemeer, beleef de ervaring van een ongewone camping in unieke landschappen…
  • In het hart van een sprookjeskasteel: u kunt verblijven in een van de kastelen van het land waar u voor de duur van uw verblijf ondergedompeld wordt in het kasteelleven.
  • Of op een campingvlot: een camping in het hart van het bos en de dieren of een camping aan het water, u kunt kiezen uit de mogelijkheden die worden geboden op verschillende plaatsen in het land
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *