Reizen in Nederland: de essentie


Reizen in Nederland: de essentie

Nederland, waarvan de hoofdstad Amsterdam is, is een land in Oost-Europa, slechts 4 uur ten noorden van Parijs. Het heeft alles om vakantiegangers aan te trekken: musea, steden, natuurlijke charme… Deze prachtige bestemming, waar de beroemde in het Hof van Den Haag zich bevindt, verleidt de wereld met zijn tulpen en al zijn bloemen. Voordat u een hotel in Nederland boekt, maakt u een rondrit langs enkele van de belangrijkste plaatsen die u tijdens uw reis naar Nederland met familie of vrienden kunt bezoeken.

Ontdek het hele erfgoed van de stad Amsterdam

Tijdens een bezoek aan de stad Amsterdam, het nationale economische centrum van Nederland, kunt u gebruik maken van de grote grachten om het wel en wee van de huizen van de kooplieden uit de Gouden Eeuw en de macht van de Oost-Indische Compagnie te zien. Tijdens een fietstocht kunt u ook de hoeken van de stad ontdekken, waaronder de Jordaan. Waarom stopt u na een rit niet bij een “bruin café” voor een erwtensoep of een seizoensgebonden biertje? Aan de historische en culturele kant is de hoofdstad van Nederland de thuisbasis van een ongekende rijkdom aan archeologische musea. U kunt ook het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum bezoeken. Ga ‘s avonds met uw gezin of uw partner naar de grootste bioscoop van het land, de Tushinski, waar het beroemde productiebedrijf Pathé is gevestigd. Naast deze locaties is er ook de Nieuwe Kerk. Dit is de plaats voor de troonsbestijging van de Koningin der Nederlanden. Het werd de site van de kroning van Wilhem-Alexander in 2013.

Het museum Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is in 2003 gesloten en in 2013 volledig gerenoveerd. Het is de heiligdom van de 17de eeuwse Nederlandse schilderkunst, ook wel bekend als de “Gouden Eeuw”. Het is gebouwd met een neogotisch ontwerp volgens de architect Cuypers, degene die het centraal station van Amsterdam heeft gemaakt.

Het Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh Museum Amsterdam is het grootste museum ter wereld dat aan Van Gogh is gewijd. Het registreert meer dan een miljoen bezoekers per jaar, dus waarom jij niet? Het museum toont de evolutie van de creatie van de kunstenaar van Nederland tot Auvers-sur-Oise

De Jordaan

Tijdens een fietstocht in de Jordaan kunt u de grote rust van het dorp zien. Het biedt onderdak aan het noorden van de grote kanalen en biedt het dorp, vanwege zijn rijkdom aan water, een onvergelijkbare charme en rust

De museumstad Delft

De stad van de schilder Vermeer, Delft ligt in dezelfde regio als Rotterdam. Het heeft grachten en is een klein Amsterdam met minder bezoekers. Het is een van de oudste steden van Nederland. Er zijn veel activiteiten te doen om uw dag in Delft door te brengen. Vroeger was Delft de op één na grootste stad in het tulpenland, maar nu is Rotterdam, de grootste haven van Europa, en Den Haag voor het nationale en internationale juridische erfgoed. Vanaf de 17e eeuw heeft Delft zich echter heropgebouwd en zich gericht op de keramiekindustrie: de Delftsche aardewerkindustrie.

Geniet van een unieke culinaire ervaring tijdens uw verblijf in Gouda

Goudse kaas is vernoemd naar de stad Gouda. Wafels op siroop of stroopwafels werden hier aan het einde van de 18e eeuw met deze kaassoort gemaakt. Daarnaast herbergt Gouda een historische binnenstad en een aantal markante gebouwen, waaronder de Sint-Janskerk. Met een jaarlijkse productie van 750 miljoen kilo kaas (Gouda, Edam, Bluefort, etc.) vormen de producerende steden (Alkmaar, Edam, Hoorn, Gouda en Woerden) een gebied dat bekend staat als de ‘Kaasvallei’. Er is geen betere herinnering aan de reis dan een speciale voedingsdag door te brengen in een nieuw ontdekt dorp.

Nederland en zijn tulpenvelden

Bloemen groeien in de straten en tuinen van Nederland. De Keukenhof in Lisse is onder andere uitgeroepen tot het grootste bollenpark ter wereld Er is een oppervlakte van 14 km2 aangelegd om de teelt van meervoudige bloemensoorten: tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, narcissen, rozen, enz. Er staan meer dan 7 miljoen tulpen op de lijst. De geur van deze bloemen en de charme van hun schoonheid maken deze wandeling en het aanbod van activiteiten de Keukenhof tot een bijzonder park, ideaal voor een vakantie in alle rust Ongeveer 1 miljoen toeristen bezoeken de Keukenhof op hun reis naar Amsterdam

Een ontspannen verblijf in Rotterdam

Rotterdam is na Amsterdam de grootste stad van Nederland. Het is gelegen in een ongeëvenaarde geografische omgeving. Er zijn drie rivieren die door de stad stromen: de Nieuwe Maas, de Rotte en de Schie, evenals talrijke kanalen, rivieren en meren. Rotterdam is ook de bakermat van het voedsel. Wanneer u Rotterdam bezoekt, moet u de poffertjes proberen, verse haring of gewoon een stadskaas. Hou je van groene landschappen? Laat Kinderdijk u verleiden met zijn onweerstaanbare charme. Kinderdijk ligt ten oosten van Rotterdam en is een landbouwgebied dat wordt bevloeid door grachten. Hier bevinden zich ook de 19 Kinderdijkse drainagemolens, gebouwd in de 18e eeuw. Deze molens zijn in 1977 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en zijn uitgegroeid tot een van de mooiste herinneringen aan Nederland die voor altijd in uw geheugen gegrift zullen blijven.

Den Haag, administratieve hoofdstad van Nederland

De miniatuurstad Madurodam, het museum voor beeldhouwkunst, het Mauritshuis en vele andere bestemmingen maken Den Haag een must-see bestemming tijdens uw vakantie in Nederland. In deze internationale stad van vrede en rechtvaardigheid, kunt u gemakkelijk een hotel vinden wat uw budget ook is.

Utrecht, de vierde stad van Nederland

Na Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, is de dichtstbevolkte Nederlandse regio Utrecht. Het is slechts een paar minuten verwijderd van de hoofdstad. Het is een dynamische stad vanwege de jonge bevolking. Wilt u een puur ecologische ervaring proberen? Bezoek Utrecht, waar het enige vervoermiddel je voeten en je fiets zijn, dus geen auto’s. Dus voor een meer verkennende rit, breng je je eigen fiets mee of huur je er een. Mineraalwater, kaas en vele andere producten hebben het label ‘biologisch’.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *