10 dingen te zien en te doen in Nederland


10 dingen te zien en te doen in Nederland

De fietsstad, het Venetië van het noorden of gewoon Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een van de meest dynamische en open landen van Europa. Het heeft een spannend cultureel leven en vele plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Lees verder en u zult de meest interessante plaatsen en activiteiten ontdekken om te doen tijdens uw verblijf in deze stad in het noordwesten van Europa.

Ontdek de stad op de fiets

Deze stad Amsterdam is net als andere toeristische steden in de wereld vol geschiedenis en blijft naast de vele activiteiten die tijdens de reis te doen zijn. Deze stad in Nederland heeft de officiële titel van wereldhoofdstad van de wielersport gekregen en het moet worden toegegeven dat het deze rang niet heeft gestolen. Waar je ook heen gaat in het land, je komt overal burgers op de fiets tegen. U zult van wijk tot wijk kunnen dwalen op de rug van dit emblematische vervoermiddel van het land. Tijdens uw verblijf heeft u de mogelijkheid om te profiteren van de diensten van een gids langs uw route.

Bezoek het Anne Frank Huis

Het Dagboek van Anne Frank is een van de populairste en meest schokkende boeken over de Tweede Wereldoorlog. Het museum dat gewijd is aan deze 19e eeuwse schrijver of het Anne Frank Huis is een van de must-see plekken in deze Europese stad. Het museum bevindt zich in Amsterdam zelf aan een van de belangrijkste grachten van de stad. Het huis, dat is omgetoverd tot een museum, heeft veel te vertellen. Een gids vertelt u zoveel mogelijk over de hoofdpersoon van het boek en over de stad Amsterdam in de jaren die voor de inwoners bijzonder moeilijk waren.

Ontdek de Patio van Begijnhof

Amsterdam is een stad vol geheimen en weinig bekende plaatsen, tot grote verrassing van de toeristen. De Patio van Begijnhof is een van die plaatsen die u tijdens uw reis op uw route kunt zetten. Het is het oudste wooncomplex van de stad, een plek die zich opent rond een binnenplaats die sinds 1346 onveranderd is gebleven. Rustig en uniek, dit bezoek zal u toelaten om terug te reizen in de tijd naar de oorsprong van deze stad. In geen geval te missen!

Bezoek aan de Heineken fabriek

Het beroemde bierbedrijf Heineken is gevestigd in dezelfde stad Amsterdam en heeft ook een van de oudste en meest gastvrije brouwerijen van het land. Tijdens de rondleiding kunt u het proces en de kunst van het brouwen van hun bier zien en natuurlijk genieten van enkele van de bekendste soorten van het bedrijf. Dit is zeker een van de plaatsen die je op je route moet markeren.

Cruise door het centrum van Amsterdam

Een van de must-do dingen in Amsterdam is een korte boottocht langs de grachten die de stad haar bijnaam van het Venetië van het Noorden heeft gegeven. Het bekijken van de straten van de stad langs uw route op het water is een zeer aangename ervaring. Daarnaast kunt u speciale momenten boeken zoals romantische diners aan boord, zodat u kunt genieten van een rondvaart over de grachten van Amsterdam. Dit is een van de ideale plekken voor een klein romantisch uitje tijdens uw reis.

Bezoek de Waterlooplein markt

Straatmarkten zijn plaatsen die u niet mag missen, en een must om te zien bij een bezoek aan een nieuwe stad. Je vindt ze in elke buurt. Aangezien je misschien geen tijd hebt om ze allemaal te leren kennen, ga dan naar de Waterloopleinmarkt. Deze markt van antiek en gadgets is een van de levendigste plekken in Europa.

Ontdek de Dam

Een bezoek aan de Dam is het hart van de rondleiding door de hoofdstad. Dit plein is een van de drukste plekken van Amsterdam en heeft enkele van de meest representatieve gebouwen zoals het Koninklijk Paleis of de Nieuwe Kerk. U kunt erdoorheen fietsen of genieten van een rondleiding en genieten van een verrijkende wandeling door de hoekjes van het plein.

Ontdek museum en kunst in de stad

Amsterdam is een stad van musea, dus u zult de kans krijgen om een aantal van hen te zien. Naar onze mening is het Van Gogh museum een van de meest representatieve en spectaculaire in de stad. In de zalen in het hart van dit enorme museum zijn zo’n 200 schilderijen van dit grote artistieke genie te zien en ongeveer 400 tekeningen die uit zijn handen zijn gekomen. U kunt in dit museum ook schilderijen van andere kunstenaars zoals Bretonse, Courbet of Monet zien en bewonderen. Het Nationaal Rijksmuseum of beter gezegd het Rijksmuseum Amsterdam of het Staatsmuseum van Amsterdam is een museum voor kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van het beroemde Noord-Europese land. Ook wel bekend als het museumplein biedt het Rijksmuseum een bezoek aan enkele honderden tentoonstellingsplaatsen van de kunstcollectie. Bijvoorbeeld: “de Nederlandse Gouden Eeuw”, of een hele collectie Aziatische kunstvoorwerpen.

Mis het uitzicht van de A’dam toren niet

Als je een van degenen bent die op reis gaan en je denkt al aan de foto’s die je mee terug zult nemen, dan moet de beklimming van de A’dam toren een van de must-do’s zijn bij een bezoek aan Amsterdam. Vanaf de bovenste verdieping, ongeveer 100 meter boven de zeespiegel, kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de grachten en verschillende delen van de stad. Het heeft ook een draaiend restaurant iets lager gelegen, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over Amsterdam en de grachten. Een van de beste plekken om uw verblijf te markeren en daarom een must-see.

Breng een nacht door op een woonboot

Dit juweel van Europa heeft zo’n 2000 woonboten verspreid over de grachten. Deze boten, waar veel inwoners van de stad in wonen, zijn op vele momenten van het jaar te huur. Het niveau van comfort en gemak is vergelijkbaar met dat van een normaal huis of zelfs een hotel. Het is ongetwijfeld een van de beste keuzes op het gebied van accommodatie tijdens uw verblijf. Maar als je op zoek bent naar een boot die denkt dat het een haven is, maak dan een uitstapje naar de havenstad Rotterdam, waar een scheepvaartmuseum je veel zal leren over de scheepsgeschiedenis van de stad.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *